2017 m. balandžio 27 d., ketvirtadienis

Balandžio 27 dieną vyko gamtos ir tiksliųjų mokslų metodinė diena


Vyko atviros integruotos fizikos - matematikos (mok. E. Karneckas ir  mok. T. Dudėnaitė), matematikos - chemijos (mok. V. Dindienė ir mok. N. Gudelienė), praktinis užsiėmimas mokytojams (mok. G. Nalivaika), patirties sklaida ,,Kolega-kolegai" (mok. D. Gaidamavičienė), renginys mokiniams (mok. N. Jankovska ir mok. J. Nalivaikienė).
Nuoširdžiai dėkojame svečiams Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos Adutiškio skyriaus direktoriui Algirdui Uzialai, mokytojai Gražinai Lazdinienei, Švenčionėlių progimnazijos mokytojoms Janinai Mikėnienei, Rasai Nalivaikienei  už  pasidalijimą gerąja patirtimi, pastebėjimus, patarimus ir nuoširdų bendradarbiavimą
Integruotoje  matematikos - fizikos pamokoje ,,Harmoningai svyruojančio kūno greitis ir pagreitis" mokiniai, remiantis matematikos ir fizikos žiniomis apie išvestinę, apskaičiavo harmoningai svyruojančių kūnų greitį ir pagreitį. Vaizdo pamokos ištrauka, matematikos ir fizikos mokytojų aiškinimas bei  padalomojoje medžiagoje pateikti pavyzdžiai mokiniams padėjo dirbant poromis ir grupėse atlikti užduotis ir suprasti sudėtingą temą.
Integruotoje matematikos - chemijos pamokoje ,,Tirpalų uždaviniai" mokiniai aktyviai aiškinosi, sprendė pateiktus uždavinius bei įsivertino savo pažangą. 
Praktiniame užsiėmime ,3D technologijų taikymas ugdymo procese" metodinės dienos dalyviai susipažino su 3D technologijų istorija, praktine reikšme bei su mokytojo Gintaro Nalivaikos pagalba suprojektavo ir atspausdino raktų pakabukus.
Po pamokų aptarimo  D. Gasidamavičienė pristatė gimnazijos metodinę veiklą bei pasidalijo Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos gamtos ir tiksliųjų mokslų metodinio būrelio sėkmėmis. 
Renginio ,,Linksmoji tiksliųjų ir gamtos mokslų estafetė" metu trys Švenčionėlių progimnazijos komandos ir trys Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos pirmų klasių komandos lenktyniavo ieškodamos (pagal pateiktus nurodymus) užduočių stotelių bei rungėsi spręsdamos matematikos uždavinius, atlikdamios biologijos, chemijos, fizikos užduotis. Ačiū visiems mokiniams dalyvavusiems estafetėje ir žaidimo metu sužinojusiems įdomių faktų apie gamtos ir tiksliuosius mokslus. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą